Mystik ezoterikus és természetgyógyász szalonja

Ki itt belépsz ezen ajtón, Tied minden remény, s melyet számodra nyújthat...

Te mit teszel az egészségért?
Az emberiség fejlődésének legutóbbi mintegy 12 ezer évében alakultak ki azok a társadalmi intézmények, valamint csoportos és egyéni viselkedési normák, melyek az egészségről és betegségről kialakult képzetekre alapozva az egészségkultúrát alkotják.

Az egészségkultúra az egészség megőrzésére, helyreállítására és fejlesztésére irányuló közösségi cél- és eszközrendszer, a hozzá kapcsolódó egyéni és közösségi magatartással együtt. Egyedül ez a fogalom képes átfogni azon ismeretek és tevékenységek összességét, amelyek a személyes és a közösségi egészség megőrzését, fejlesztését, illetve a betegek gyógyítását szolgálják. A társadalom ezeket a funkciókat szervező, irányító és ellenőrző szervekkel vette körül, ami végül is elvezetett az egészségügy keletkezéséhez. Az egészségtudomány az egészségkultúra teljességének tudományos foglalata, melynek egyik ága a medicina, amely az emberrel mint biológiailag meghatározott testi és lelki állapotú lénnyel foglalkozik; másik ága a népegészségtan, amely elsődlegesen a közösségel foglalkozik és a társadalomtudományokra épül.
Az egészség az egészségkultúra értékkategóriája, és természetesen a mindenkori szűkebb és tágabb kulturális környezet függvénye. Ennek megfelelően a WHO (ENSZ Egészségügyi Világszervezet) definíciója szerint: "Az egészség a teljes testi, érzelmi-értelmi, és szociális jóllét állapota, (az angol well-being fordítása) és nem csupán a betegség vagy az elesettség hiánya."

Az egészségmegőrzés és egészségvédelem korunk egyik legfontosabb feladata. A lakosság tömeges migrációja, az iparosítás napról napra változó mesterséges környezete, a városok robbanásszerű fejlődése és a környezeti ártalmak halmozódása nyomán az igények és gondok koncentráltan, tömegesen jelentkeznek. Mindezek következtében a társadalmi-biológiai egyensúly megőrzése halaszthatatlan szociálpolitikai feladattá lépett elő.

A magyar lakosság egészségi állapota az elmúlt három évtizedben drámai mértékben romlott. Egyértelműen súlyosbítja a lakosság egészségügyi kilátásait az ország megváltozott gazdasági struktúrája, a munkanélküliség, a reáljövedelmek csökkenése, a lakosság széles rétegeit érintő elszegényedés. Mégis azt támasztják alá a hazai és nemzetközi tapasztalatok, hogy van esély az egészségvédelemre.

Az egészséges életmód kialakításának célja a lakosság egészségi állapotának hosszú távú javítása. Mivel az életmód szokásokon alapul, és ezek megváltoztatása éveket, gyakran évtizedeket vesz igénybe, semmilyen program nem képes egyik napról a másikra látványos erdményeket felmutatni. Amennyiben sikerül bizonyos kedvező viselkedési elemeket beépíteni az emberek nagyobb részének életvitelébe, ennek egészségre gyakorolt hatása csak egy-két évtized múltán fog megjelenni az egészségi állapot általános javulásában.

Ennek a feladatnak a szolgálatába köteleztem én is el magamat. Nevezhetjük ezt az emberiség jobbá tételének, egy szebb élet kialakításának, egy élhetőbb társadalom megteremtésének vagy gyermekeink jövője biztosításának - teljesen mindegy, hogyan fogalmazunk - nekem fontossá vált, hogy részese lehessek, és tőlem is függjön a változás. Ha Te is ezt szeretnéd, akkor tarts velem!

Ma Magyarországon alacsonyabb a születéskor várható élettartam, mint az EU más országaiban. Az okok elemzése itt nem feladatunk, de összegezve elmondható, hogy ez mindannyiunk ügye és érdeke. Egészséget fejleszteni mindenhol, minden közösség számára, minden korcsoportban lehet és szükséges. A változás a fejekben kezdődik, a kezeléséhez szükséges aktivitások elindításához - tudatos előkészítő (közösségi) munka mellett - érési idő is szükséges. Az előkészítő szakasz idő és energia ráfordítása később fog kamatozni.


Amikor van jövőképünk, van missziónk, ismerjük a jelenlegi helyzetünket és szembenéztünk a problémáinkkal, akkor a stratégiaépítés következik, nem az azonnali problémamegoldás.

Az egészség előfeltételének és forrásának (béke, lakhatás, élelem, jövedelem, oktatás, stabil ökológiai rendszer, fenntartható erőforrások, társadalmi igazságosság, társadalmi egyenlőség) megléte lehetővé teszi az egészség fejlesztését, mellyel nem csak a megbetegedési/halálozási mutatók javulnak, de javul az ország lakosságának teljesítő képessége, versenyképessége is. Mert mi is hát az egészség? Testi, lelki és szociális jólét.

Viszont nem utolsó szempont és nem elhanyagolható, hogy ha az egészség védelme lételemünké válik, magával vonja környezetünk háztartásunk általi védelmét is. Ezzel együtt ha még megélhetésünket is szolgálja, az maga lehet a tökéletes élet, és az az által biztosított életszínvonal.


 

 

"Az egészség nem olyasmi, amit készen kap az ember.

A testi és lelki egészséget meg kell teremteni magunknak."

 

„Ha egy békát forró vízzel teli edénybe teszünk, az megpróbál kétségbeesetten menekülni a fazékból. Ellenben, ha hideg vízbe tesszük és a vizet lassan melegítjük, az állat hagyja magát halálra főzni, anélkül, hogy védekezne.”

 

Ezzel a hasonlattal kiválóan lehet szemléltetni civilizált világunkban az ember helyzetét. Amikor beleesik egy betegségbe, kétségbeesetten próbálkozik kijutni belőle. Szalad, menekül, kapkod mindenféle dolog felé, amely kiránthatja őt a mélységből. Ekkor már nem foglalkozik azzal, mi mennyibe kerül, képes vagyonokat rááldozni, csak visszanyerhesse eredeti állapotát. Amíg egészséges, az természetes a számára, s a mindennapi élet, stressz közepette észre sem veszi, hogy minek teszi ki a szervezetét, egészségét, s szépen lassan felőrli.
 
Miért válasszunk biotermékeket? Felmérések szerint a magyar lakosság egészség- és környezettudatosságának hiánya, nem megfelelő életvitele nagyban növeli a különféle betegségek kialakulásának esélyét. Mindezt tetézi az egyre szennyeződő környezetben előállított élelmiszer, egyéb fogyasztási cikk. Minden tele van kemikáliával, szintetikus anyagokkal, s mi ezt fogyasszuk napról-napra. Megfigyelhető, hogy az emberek prioritása veszélyhelyzetben gyorsan változik, a civilizációs betegségek egyetlen korosztályt sem kímélnek. Az elfogyasztott táplálék minősége nagyban befolyásolja egészségünket. A háztartásunkban mindennap használatos vegyszerekkel teli fogyasztási termékek maradványai sem tűnnek el nyomtalanul sem a szervezetünkben, sem a környezetünkben. Ne feledjük, van választásunk, hiszen mi döntjük el, hogy mi kerül a kosarunkba.

Termékpalettánkon megtalálod bio- és reformtermékek széles választékát, melyet folyamatosan bővítünk. Bionak nevezhető minden olyan termék, melyet ökológiai termelési módszerrel állítottak elő. Termékeinken bio vagy öko címke csak ellenőrzött, bevizsgált termékeknél található, feltüntetve az európai sztenderdeknek megfelelő tanúsítvánnyal. Természetesen mindenhez kellő segítséggel és információval szolgálunk.

Webáruházunkban többségében ellenőrzött gazdálkodásból származó, vegyszer- és génkezelés mentes termékeink közül válogathatsz. Termékeink kiválogatásánál ügyeltünk arra, kimagasló minőséget képviseljenek, s elsősorban kicsiny hazánkból származzak. Várunk minden kedves egészségtudatos érdeklődőt, legyen szó akár bio és reform táplálékkiegészítőkről, akár natúrkozmetikumról, nálunk mindent megtalálsz.

Bölcsességek
A nap idézete
Dátum és óra
Kínai horoszkóp

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"


MP3
MP3 Kereső
Feliratkozás
Hírlevél panel
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail*
Érdeklődési kör*
Telefonszám*