Mystik ezoterikus és természetgyógyász szalonja

Ki itt belépsz ezen ajtón, Tied minden remény, s melyet számodra nyújthat...

Te mit teszel az egészségért?
Az emberiség fejlődésének legutóbbi mintegy 12 ezer évében alakultak ki azok a társadalmi intézmények, valamint csoportos és egyéni viselkedési normák, melyek az egészségről és betegségről kialakult képzetekre alapozva az egészségkultúrát alkotják.

Az egészségkultúra az egészség megőrzésére, helyreállítására és fejlesztésére irányuló közösségi cél- és eszközrendszer, a hozzá kapcsolódó egyéni és közösségi magatartással együtt. Egyedül ez a fogalom képes átfogni azon ismeretek és tevékenységek összességét, amelyek a személyes és a közösségi egészség megőrzését, fejlesztését, illetve a betegek gyógyítását szolgálják. A társadalom ezeket a funkciókat szervező, irányító és ellenőrző szervekkel vette körül, ami végül is elvezetett az egészségügy keletkezéséhez. Az egészségtudomány az egészségkultúra teljességének tudományos foglalata, melynek egyik ága a medicina, amely az emberrel mint biológiailag meghatározott testi és lelki állapotú lénnyel foglalkozik; másik ága a népegészségtan, amely elsődlegesen a közösségel foglalkozik és a társadalomtudományokra épül.
Az egészség az egészségkultúra értékkategóriája, és természetesen a mindenkori szűkebb és tágabb kulturális környezet függvénye. Ennek megfelelően a WHO (ENSZ Egészségügyi Világszervezet) definíciója szerint: "Az egészség a teljes testi, érzelmi-értelmi, és szociális jóllét állapota, (az angol well-being fordítása) és nem csupán a betegség vagy az elesettség hiánya."

Az egészségmegőrzés és egészségvédelem korunk egyik legfontosabb feladata. A lakosság tömeges migrációja, az iparosítás napról napra változó mesterséges környezete, a városok robbanásszerű fejlődése és a környezeti ártalmak halmozódása nyomán az igények és gondok koncentráltan, tömegesen jelentkeznek. Mindezek következtében a társadalmi-biológiai egyensúly megőrzése halaszthatatlan szociálpolitikai feladattá lépett elő.

A magyar lakosság egészségi állapota az elmúlt három évtizedben drámai mértékben romlott. Egyértelműen súlyosbítja a lakosság egészségügyi kilátásait az ország megváltozott gazdasági struktúrája, a munkanélküliség, a reáljövedelmek csökkenése, a lakosság széles rétegeit érintő elszegényedés. Mégis azt támasztják alá a hazai és nemzetközi tapasztalatok, hogy van esély az egészségvédelemre.

Az egészséges életmód kialakításának célja a lakosság egészségi állapotának hosszú távú javítása. Mivel az életmód szokásokon alapul, és ezek megváltoztatása éveket, gyakran évtizedeket vesz igénybe, semmilyen program nem képes egyik napról a másikra látványos erdményeket felmutatni. Amennyiben sikerül bizonyos kedvező viselkedési elemeket beépíteni az emberek nagyobb részének életvitelébe, ennek egészségre gyakorolt hatása csak egy-két évtized múltán fog megjelenni az egészségi állapot általános javulásában.

Ennek a feladatnak a szolgálatába köteleztem én is el magamat. Nevezhetjük ezt az emberiség jobbá tételének, egy szebb élet kialakításának, egy élhetőbb társadalom megteremtésének vagy gyermekeink jövője biztosításának - teljesen mindegy, hogyan fogalmazunk - nekem fontossá vált, hogy részese lehessek, és tőlem is függjön a változás. Ha Te is ezt szeretnéd, akkor tarts velem!

 

 

Számtalanszor érezted, hogy nem bírod már a terheket?
Megszakadsz a téged nyomasztó súlytól?
Lelked már nem tud szárnyalni?
Tested teljesítő képessége a padlót verdesi?Akkor neked fizikálisan és mentálisan is segí­tségre van szükséged. Én mindkettőt egyszerre tudom biztosítani számodra.

A legjobb helyen jársz ahhoz, hogy megoldást találjunk gondjaidra.

Harmónia - egészség - szépség... Vágysz rá?

Tradicionális Thai masszázs - felüdülés testnek és léleknek

 

Mi a thai masszázs?

A thai masszázs több száz éves hagyományon alapuló távol-keleti masszázsfajta. A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs elsőorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai, ún. Zen vonalai mentén.

A thai masszász hallatán sokan automatikusan a Bangkok éjszakai életére jellemző hírhedt masszázsszalonok szolgáltatásaira asszociálnak. Termézetesen nem erről van szó.

A tradicionális thai masszázs egy hosszú múlttal rendelkező tipikusan keleti terápiás módszer, melynek gyökerei Indiából eredeztethetők. Alapítójának egy indiai orvost, Buddha kortársát és barátját, Jivaka Kumar Bhaccha-t tekintik.

Miért ajánljuk?

A thai masszázs jótékonyan hat a testre, lélekre, és a szellemre egyaránt.

Hatása kifejthető a keringésre, az összes szervre, ideg-, mozgatórendszerre, emésztőrendszeri problémákra, anyagcsere zavarokra, szí­v- és érrendszeri betegségekre, vérnyomás-szabályozásra, immunerő‘sí­tésre.

- relaxálás, stresszcsökkentés

- feszültség- és fájdalomcsillapí­tás

Komoly szerepe lehet vegetatív zavarok, pszichoszomatikus panaszok enyhí­tésében is. Életminőség javí­tó hatása úgy az egészségeseknél, mint a betegeknél kiemelkedő.

Hogyan történik a masszázs?

A tradicionális thai masszázs a földön levő matracokon történik, kényelmes ruhában.

 

Bölcsességek
A nap idézete
Dátum és óra
Kínai horoszkóp

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"


MP3
MP3 Kereső
Feliratkozás
Hírlevél panel
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail*
Érdeklődési kör*
Telefonszám*